Ukonvasara (Ukko’s Hammer) on erittäin voimakas suomalainen symboli. Suomalaisten vastine skandinaavien thorin vasaralla. Aseellaan ukko ylijumala jakoi oikeutta ja sai aikaan salaman iskuja. Symbolina ukonvasara on moniselitteinen: reuna alaspäin se muistuttaa venettä. Ylöspäin käännettynä se näyttää vasaralta ja vaakatasossa se muistuttaa kirvestä.

susiristi_new

Susiristi (wolf cross) on löydetty Islannista ja se on ajoitettu n.900 luvun alkuun. Kukaan ei osaa varmuudella sanoa susiristin merkitystä, mutta tässä 3 vahvinta teoriaa: erittäin tyylitelty thorin vasara, sekoitus kristillisten ristiä ja thorin vasaraa, navigaatio apuväline: keskiosan päälle asetettiin ” aurinkokivi ” ja sen avulla voitiin määrittää sijainti auringosta.

thorin_vasara

Mjölnir tai thorin vasara on muinainen viikinki symboli legendaarisesta maagisesta aseesta joka kuului thor jumalalle. ”Mjölnir” tarkoittaa salamaa ja symbolisoi thor jumalan valtaa ukkosesta ja salamoista.

fenrir

Fenrir ( myös fenris ) oli skandinaavisessa mytologiassa valtaisa susi, joka aiheutti paljon surua ja tuhoa jumalten keskuudessa. Jumalista vain tyr uskalsi lähestyä fenririä ja sen seurauksena hän menetti kätensä. Lopulta se kasvoi niin suureksi että se piti kahlita.

gungnir2

Viikingit olivat taiturimaisia keihäänkäsittelijöitä. On sanottu, että he kykenivät heittämään keihäitä kummastakin kädestä samanaikaisesti ja lisäksi nappaamaan niitä lennosta ja palauttamaan kuolettavalla vaikutuksella. Viikinkien pääjumalan ase oli keihäs (gungnir ) joka osui aina kohteeseensa. Gungnirin kautta vannottua valaa ei voinut kukaan rikkoa

untitled-design-42-1

Vegvisir (riimukompassi,suunnan näyttäjä)

Vegvisir on islantilainen symboli. Uskomuksen mukaan sen kantaja löysi aina perille läpi myrskyn merellä ja läpi huonon sään maalla vaikka et edes ollut varma määränpäästäsi.

untitled-design-44-2

Helm Of Awe

Yksi voimakkaimpia viikinkien käyttämiä symboleja. Sen uskottiin tuovan näkymättömyyden taistelussa ja siksi se useasti maalattiin kilpiin ja kypäriin. Symboli alkoi myös luoda pelkoa vihollisen keskuudessa sillä sen kantajat tunnettiin kuolemaa pelkäämättöminä sotureina

elaman_puu

Yggdrasil ”elämän puu”

Norjalaislegendan mukaan yggdrasil oli paikka missä odin roikkui pää alaspäin 9 yötä ja päivää saadakseen haltuunsa riimut ja niiden viisauden.